Engineering

Engineering bij Ravebo omvat een team van bekwame procesingenieurs die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van verschillende gasreinigingssystemen, zoals natte gaswassers, stofwassers, geurwassers en druppelscheidingssystemen. Elk systeem wordt op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke eisen van het proces van de klant. Om een duidelijke visualisatie van het systeem te bieden, gebruikt Ravebo een ontwerppakket om 3D-presentaties (Autodesk Inventor) te creëren die geïntegreerd kunnen worden in de productie-installatie van de klant. Deze aanpak biedt het voordeel van het verminderen van de doorlooptijd en kosten, terwijl het de klant ook toelaat het eindresultaat te zien tijdens de offertefase. Ravebo beschikt over essentiële competenties om deze projecten met succes uit te voeren, waaronder een flexibele organisatie, een ontwerpafdeling met meer dan 30 jaar ervaring, een interne montagedienst, expertise in turnkey-projecten, en een toepassingsgerichte en pragmatische aanpak.

Ontwerp met CAD-systemen

Ravebo heeft zijn eigen team van technische constructietekenaars die het softwarepakket Autodesk Inventor gebruiken om hun projecten uit te voeren. Deze software biedt Ravebo tal van mogelijkheden en de nodige flexibiliteit om ontwerpstudies voor hun klanten uit te voeren. Tijdens de eerste fase van het project werken de constructietekenaars nauw samen met de procesingenieurs om het meest optimale ontwerp te ontwikkelen dat niet alleen functionaliteit garandeert, maar ook gemak van onderhoud en hoge kwaliteit vooropstelt. Zodra het initiële concept op basis van de eisen van de klant is geformuleerd, wordt dit concept vervolgens naar de klant gestuurd voor evaluatie. Dit stelt de klant in staat te beoordelen of de installatie met succes kan worden geïmplementeerd op de gewenste locatie. Belangrijke aspecten die onderling overeenstemming vereisen, zijn afmetingen, aansluitoriëntaties, hijsopties, inspectie- en toegangsluiken, voetafdruk en bedrijfsgewicht.

Elektrisch ontwerp met Eplan

Onze elektrotechnische ingenieurs gebruiken het Eplan Electric P8-programma voor het ontwerpen van het besturingssysteem. Eplan is een tekenprogramma dat specifiek wordt gebruikt voor het maken van elektrische tekeningen. Deze tekeningen omvatten bedradingsschema's, artikellijsten, kabellijsten, overzichten van aansluitklemmen en kast- en paneelweergaven. Eplan wordt veel gebruikt in hardwareontwerp en specialistische paneelbouw en is de industriestandaard geworden. De elektrische tekeningen zijn de basis voor onze elektriciens om de panelen in huis te bouwen voor de elektrische kasten. Hier wordt ook de PLC geïmplementeerd.

PLC-integratie

Ravebo biedt besturingssystemen met Siemens S7 PLC, naast het leveren van een wasser. Dit besturingssysteem zorgt ervoor dat de installatie precies functioneert zoals bedoeld door onze ingenieurs. Ons team van ervaren en gecertificeerde programmeerengineers schrijft een besturingssysteem dat op maat is gemaakt om te voldoen aan de specifieke eisen van elke klant. Voor programmeerdoeleinden gebruiken we Siemens' TIA-Portal-programma. Daarnaast bieden we de optie van op afstand monitoren van de installatie, waardoor we in overleg met de klant noodzakelijke aanpassingen kunnen maken. Dit kan worden bereikt met behulp van een industriële 4G-router of een PN/PN-koppelaar.

Lassen en constructiewerkplaats

Ravebo beschikt over goed uitgeruste werkplaatsen waar constructie-, las- en montagewerkzaamheden worden uitgevoerd voor op maat gemaakte procesinstallaties en kleine seriesystemen. Ons team van tekenaar-constructeurs werkt in samenwerking met de productieafdeling om 3D-ontwerpen te ontwikkelen met behulp van Autodesk Inventor-software in de technische afdeling. Deze ontwerpen worden vervolgens omgezet in productietekeningen en kunnen ook een stresstest ondergaan. Naast nieuwe bouwinstallaties zijn we ook gespecialiseerd in het renoveren en optimaliseren van procesinstallaties, waarbij vaak ter plaatse bij de klant gewerkt moet worden tijdens een stop. Om kleine series en productverbeteringen te kunnen uitvoeren, beschikken we over een volledig uitgeruste constructiewerkplaats met een draaibank, kantpers, wals en profielwals, waarmee we efficiënt en snel aan de specifieke eisen van onze klanten kunnen voldoen. In onze laswerkplaats gebruiken we Fronius-lasapparatuur en passen we diverse lasprincipes toe, zoals MIG/MAG en TIG.

Analyzers

We kunnen ook procesanalysers gebruiken om de installaties te controleren. Deze systemen kunnen door onze ingenieurs worden geconfigureerd en geassembleerd en kunnen op de procesinstallatie worden geïnstalleerd of op uw eigen skid worden geplaatst. Het onderhoud en de kalibratie van deze systemen wordt uitgevoerd door onze service-engineers. Ons team van bekwame en deskundige servicetechnici is in staat om uw systemen te installeren en in bedrijf te stellen. Met onze "turnkey"-aanpak kunt u erop vertrouwen dat uw apparatuur vakkundig wordt gemonteerd, aangesloten en operationeel gemaakt. Dit betekent dat u slechts met één contactpersoon hoeft te communiceren voor uw analyzer- of detectiesysteemproject.

Remote Monitoring

Voor extra gemak bieden we de optie van op afstand monitoren van de installatie. Dit kan in samenwerking met de klant en hun ICT/netwerkspecialist worden gedaan. Dataregistratie kan lokaal of in de cloud worden opgeslagen. Onze werkplanners overzien het gehele proces, van interne voorbereidingen tot coördinatie van het werk ter plaatse met de klant. We bespreken de planning, benodigde faciliteiten en behandelen veiligheidsaspecten via een TRA en/of een Health, Safety and Environmental projectplan.

SCC en ISO

Ravebo zorgt voor veiligheid in zowel onze werkplaatsen als op locaties van onze klanten door het bezit van het SCC** 2017/6.0 certificaat. Onze operationele medewerkers zijn uitgerust met SCC basis- en SCC volledige managerscertificeringen. Daarnaast behoudt Ravebo de ISO 9001:2015-certificering om kwaliteitsnormen te handhaven.

Verbinden met Expertise

Bij Ravebo zijn we toegewijd aan het creëren van een duurzamere toekomst door geavanceerde technologie. Ons team van deskundigen staat klaar om u te voorzien van op maat gemaakt advies en oplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften op het gebied van industriële gasreiniging en analyse. Of het nu gaat om een gedetailleerde vraag over onze producten, een offerte, of een gesprek over hoe we kunnen helpen uw milieu-impact te verminderen, we horen graag van u. Vul het onderstaande formulier in en een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Ravebo