Draagbare Gasmeetprobe HP1 voor Emissiemetingen

Ontwerp en Functionaliteit

De draagbare gasmeetprobe HP1 probe is een zeer lichte en compacte draagbare gasmeetprobe gemaakt voor discontinue emissiemetingen van gassen. Bij de ontwikkeling is extra aandacht besteed aan het snel en praktisch opbouwen en opbergen van de probe.
De aanzuigbuis is een 8 of 6 mm tube voorzien van knelkoppeling. Standaard kan deze geleverd worden in RVS AISI 316 of in titaan. Deze wordt aangesloten op het verwarmde filterhuis. Optioneel kan een verwarmde aanzuigbuis worden verkregen.

Filterhuis en Aansluitmogelijkheden

In het filterhuis is een hoog oppervlakte beschermingsfilter geplaatst, welke eenvoudig te vervangen is. Het filter kan vervaardigd zijn uit gesinterd RVS of vezelmateriaal. Aan het verwarmd filterhuis is een wartelconstructie voorzien om eenvoudig en zonder koudeval de verwarmde monsternameslang aan te sluiten. De aansluiting van de slang zelf is wederom met knelkoppeling 6 of 8 mm.
De probe is standaard voorzien van een kalibratie ingang. Optioneel kan een aansluiting voor een 2e verwarmde slang worden voorzien. Men zou bijvoorbeeld zowel een FID als een FTIR analyzer simultaan kunnen aansluiten.
De HP1 gasmeetprobe is verkrijgbaar als zelfregulerend systeem ingesteld op 180 °C of instelbaar door middel van een externe temperatuur regelaar.