Geavanceerd Gaswassysteem voor Duurzame Bedrijfsvoering

Bij veel terminals in de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen regio worden olie- en vetproducten met schepen, treinen en tankwagens aangevoerd, opgeslagen en vervolgens afgevoerd. Vanwege de stijgende behoefte aan natuurlijke olie- en vetresten voor de productie van biobrandstoffen is een toonaangevende terminal voornemens haar werkzaamheden verder uit te breiden.

Beheersen van Geurhinder: scrubber ontwikkelen

Bij het verpompen van deze olie- en vetresten komt er geurdragend gas vrij dat overlast voor de omgeving kan veroorzaken. Het ontwijkende gas wordt afgezogen en over een nieuw scrubbersysteem geleid. De gaswasser is geconfigureerd door onze eigen ontwerpafdeling op basis van eerdere ervaringen en is gefabriceerd in de werkplaatsen van Ravebo.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 

Het systeem werkt op basis van een vloeistof rondpompsysteem welke bestaat uit een tweetraps open-sproeisysteem. De eerste scrubber is inclusief een geïntegreerd buffervat, uitneembare sproeilansen met verstoppingsvrije sproeiers en een gecombineerd H2SO4 en NaOCl doseersysteem. De tweede scrubber is eveneens uitgerust met een geïntegreerd buffervat, uitneembare sproeilansen voorzien van sproeiers en een NaOH doseersysteem.

Resultaat

De installatie is eerst FAT (factory acceptance test) goedgekeurd waarna de scrubber is gedemonteerd en vervolgens verzonden naar de klant om aldaar te worden geassembleerd. Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze installaties of oplossingen voor geur, emissie of gas problemen? Neem vrijblijvend contact met ons op.