Scrubbersysteem voor slachtafvalverwerking en biovergisters

Gaswasser voor biovergisting en geuroverlastRavebo heeft onder andere een gaswasser ontwikkeld voor de biogasindustrie. Hier wordt energie opgewekt van biogas uit mest. Het verwerken van mest leidt echter tot ongewenste geuremissies naar de omgeving, wat met een gaswasinstallatie moet worden verminderd.

Reinigingsvolgorde van de scrubber

Om gasemissies te verminderen, hanteert Ravebo een reinigingsvolgorde van de scrubbers (gaswassers) zoals beschreven, waarbij verschillende componenten in het gas aanwezig zijn, waaronder NH3, H2S, DMS, Monochloramines, Thiazolen en vetachtige componenten.

Closed loop systeem met KSB pompen en intrekbare sproeilansen

De gaswasser werkt volgens een zogenaamd closed loop systeem met KSB pompen en intrekbare sproeilansen voorzien van tangentiële sproeiers die een homogeen sproeipatroon met ultrafijne druppels genereren voor een optimaal absorptieproces.

Besturing van de scrubberinstallatie

De scrubberinstallatie wordt bestuurd met behulp van een Siemens S7-1500 PLC met HMI-scherm dat is ingebouwd in een Rittal-kast waarin de elektrische componenten zijn gemonteerd. Het niveau van de wasvloeistof bepaalt de afvoer van wasvloeistof en de toevoer van vers water.

Controle van chemicaliën

Ravebo controleert de chemicaliën door middel van een systeem voor het meten van de pH-waarde en/of de vrije chloorwaarde ten behoeve van de dosering. De dosering van het zwavelzuur, natriumhypochloriet en natronloog van de betreffende wassectie vindt plaats via flexibele doseerbuizen.