Procesoptimalisatie door druppelvangbehuizingRecent heeft een klant Ravebo gevraagd mee te denken over het functioneren van de huidige gaswasinstallatie. De klant ervaarde al geruime tijd problemen in het huidige productieproces. Eind jaren ’80 heeft de klant de huidige gaswasser (scrubber) laten plaatsen door een derde partij ten behoeve van het uitwassen van fungiciden afkomstig uit het productieproces. Na de gaswasser wordt de procesgasstroom over een koeler en warmtewisselaar geleid alvorens het circuit wordt herhaald. Door de jaren heen zijn de procescondities gewijzigd waardoor er vandaag de dag vaste deeltjes en druppeltjes meegevoerd worden uit de gaswasser, welke de achterliggende warmtewisselaar vervuilen. Door de optredende vervuiling dient de warmtewisselaar vier keer per jaar gereinigd te worden, met de nodige kosten en downtime als gevolg.

Ravebo heeft de huidige situatie geïnventariseerd en beoordeeld dat een optimalisatie van de gaswasinstallatie kostentechnisch niet haalbaar is. Het advies van Ravebo: plaats een specifieke druppelvanger in de uitblaas van de gaswasser om zodoende het achterliggende systeem te beschermen tegen de meekomende vervuiling.

De reeds geïnstalleerde druppelvangbehuizing is zodanig geconstrueerd dat de druppelvangers (uitgevoerd in cassettevorm) geheel uitneembaar zijn en daardoor eenvoudig kunnen worden onderworpen aan inspecties en periodiek onderhoud (reiniging). Door de hoge vloeistofbelading is een dubbele lamelafscheider in serie noodzakelijk. De afgevangen deeltjes en druppeltjes worden opgevangen in een lekbak voorzien van een geflensde gravitaire zijuittrede, waardoor tevens het risico van bevriezing tijdens de koudere maanden wordt voorkomen.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 

Ontwerpgegevens

Gasdebiet : 6.000   Am3/h
Temperatuur : 30   °C
Opstelling : buiten, horizontaal
Drukval behuizing : 150   Pa
Grensdruppelgrootte : 18   µm

Ervaart u soortgelijke problemen? Informeer dan bij onze Engineers naar uw mogelijkheden.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0181-419419