Sensus produceert de vernieuwende prebiotische vezels ingrediënten inuline en oligofructose die gebruikt worden als het gezonde alternatief voor suikers en vetten. De cichoreiwortel is de plant die hiertoe geteeld wordt en bij Sensus in Roosendaal wordt verwerkt.

Ravebo onderhoudt al enige jaren alle koeltorens op het terrein van Sensus in Roosendaal. De koeltorens zijn bij Sensus een onmisbaar onderdeel in het productieproces. Dit betekent in de praktijk dat stilstand of uitval van de koeltorens direct een negatieve invloed hebben op de productie. Sensus streeft naast kwaliteit ook naar een grote mate van efficiëntie en hecht daarom grote waarde aan het onderhouden van haar installaties.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 

Het gevolg is onder andere dat de koeltorens preventief door Ravebo op periodieke basis geïnspecteerd worden. Deze gezamenlijke aanpak heeft onlangs geleid tot het vaststellen van een afwijking welke zonder deze nauwkeurige handelwijze een potentieel gevaarlijke situatie zou kunnen opleveren. De inspecteurs van Ravebo ontdekten voor de campagne dat de ondersteuning van de ventilatorgroep op korte termijn uit voorzorg onderhoud nodig zou hebben om eventuele schade te voorkomen.

De fabriek zou binnen twee weken na de inspectie weer volledig operationeel gaan draaien, non-stop tot begin volgend jaar, dus uitstel van de reparatie zou geen optie zijn.

Ravebo heeft het mogelijk gemaakt om deze preventieve herstelling tijdens de zomervakantie uit te voeren.

De reparatie is een succes geworden door de flexibiliteit van Ravebo en de uitstekende samenwerking met de technische dienst van Sensus. Hierdoor kon in een zeer vroeg stadium een potentieel probleem en stilstand worden voorkomen tegen bovendien veel lagere kosten van een curatieve operatie.

Voor Sensus zijn veiligheid en bedrijfszekerheid van groot belang. De flexibiliteit van Ravebo is dan ook een van de hoofdredenen van de zeer prettige samenwerking. Sensus beoordeelt de samenwerking als goed waar Ravebo uiteraard erg trots op is.