Scrubbers voor emissiebeperking

Recent heeft Ravebo een aantal roestvast stalen verticale gaswassers, inclusief buffers voor wasvloeistof, ontworpen en gefabriceerd voor een Scandinavische multinational. Deze multinational is actief op het gebied van de productie van organische verbindingen welke onder andere toegepast worden bij de productie van kunststoffen en het zuiveren van water.

Kenmerken van de Aangeboden Componenten

Het gaat hierbij vooral om goed in water oplosbare componenten welke met een variabel gasdebiet aan de scrubbers worden aangeboden. De componenten zijn zowel gasvormig als ook in vaste vorm aanwezig en zijn in sommige gevallen ook nog eens schadelijk van aard. Voor de verschillende toepassingen hebben wij per processtroom een custom made oplossing uitgewerkt. Gezien de aangeboden gasdebieten vrij fors konden variëren was hier het toepassen van ons open sproeisysteem in combinatie met verschillende afscheiders de ideale oplossing.

Voordelen van het Open Sproeisysteem

Het grote voordeel van dit open sproeisysteem is dat zowel gassen als vaste deeltjes in fluctuerende debieten kunnen worden gecapteerd en afgescheiden. Het systeem kenmerkt zich door een lage drukval en ongevoeligheid voor vervuilen. Het onderhouden van de scrubbers is relatief eenvoudig daar er geen gebruik gemaakt wordt van een gepakt bed met vullichamen. Daarnaast zijn de afscheiders en sproeiers ongevoelig voor verstopping en indien noodzakelijk eenvoudig te (de)monteren.

Engineering en Ontwerp in Samenwerking met de Klant

Ravebo heeft de engineering, productie, installatie en het inbedrijfstellen van deze gaswassers volledig in eigen beheer. De verdere totstandkoming van het uiteindelijke ontwerp is dan ook volledig in overleg met de klant gegaan en hierbij zijn met alle mogelijke wensen en restricties rekening gehouden.