Efficiënte Straalgritoplossingen voor ESVE Spuiterij

Introductie ESVE Spuiterij B.V.

ESVE spuiterij B.V. in Lichtenvoorde is een straal-, schopeer-, en coatbedrijf die grote tot zeer grote onderdelen en in het bijzonder chassis onderdelen van vrachtwagens behandelt op een oppervlak van ruim 2.200 m^2.

Probleemstelling bij ESVE

ESVE had een probleem met hun elektrische straalgritzuiger; het straalgrit bleef tijdens opruimwerkzaamheden in de zuigslang hangen waardoor ophoping ontstond en de gritzuiger geen materiaal meer kon opzuigen.

Complicaties met Elektrische Zuigers

Tevens zorgde het fijne straalstof voor storingen en defecten aan de elektromotor. Dit bracht de nodige ergernis en vooral kosten met zich mee. Uiteindelijk werd er weer naar de bezem en de schep gegrepen waarmee men weer terug was bij af.

De Oplossing van Ravebo

Ravebo heeft dit probleem opgepakt en in overleg met ESVE is besloten een persluchtgedreven AISI 304 Alleszuiger met een vatinhoud van 60 liter te bouwen. De Alleszuiger is voorzien van een ergonomische hef-kantelconstructie opdat het vat eenvoudig geleegd kan worden. Deze gritzuiger heeft met een soepele zuigslang (6 meter lengte!) en een statische onderdruk van 500 mbar geen enkel probleem met het opzuigen van het straalgrit. Zelfs een 3 meter diepe put wordt zeer eenvoudig leeggezogen. Deze gritzuiger heeft geen bewegende delen (dus geen slijtage); is nagenoeg onderhoudsvrij en heeft geen jaarlijkse keuring nodig; kortom ESVE is nu ook een van de vele tevreden straalbedrijven die gebruik maakt van onze krachtige Alleszuiger.