Innovatieve ST2 voor Snelheid- en Debietmetingen

Ontwikkeling van de ST2

De ST2 is ontwikkeld voor het verrichten van snelheid- en debietmetingen conform EN-ISO 16911. De meetpunten worden bepaald conform EN 15259. De meter volgt deze berekeningen voor de plaatsbepaling van de pitotbuis. Naast deze metingen is tevens een programma voorzien voor het manueel kunnen verrichten van Isokinetische monsternames. Zelfs een lektest procedure is voorzien in de ST2.
In de ST2 zijn bibliotheken te vullen met gegevens over de meetlocaties en de pitotbuizen welke worden gebruikt.

Functionaliteiten en Opties van de ST2

De eventueel benodigde correctiefactor voor wandeffecten (Wall Adjustment Factor) kan ook worden ingevoerd. De juiste schoorsteen en pitotbuis kunnen vooraf aan de metingen geselecteerd worden en automatisch worden de gewenste meetpunten geselecteerd alsmede de juiste snelheid- en debietsberekeningen uitgevoerd. Ook kan de ST2 communiceren via Bluetooth waardoor de mogelijkheid bestaat alle gegevens in een app in te voeren en vervolgens naar het instrument te sturen. Zowel met de app als op USB-stick kan de meetdata worden uitgelezen.
Optioneel is de unit te voorzien met een 2e verschildruksensor waardoor simultane metingen mogelijk zijn van het betreffende meetpunt en een referentiepunt. Dit biedt oplossingen voor een goede herhaalbaarheidstest als omschreven in EN-ISO 16911.
De ST2 is een complete micromanometer met thermokoppel uitlezing, met name gemaakt als perfect stuk gereedschap voor emissie- en debietsmetingen. Zelfs de hoek van de flow ten opzichte van de as van het kanaal kan hiermee bepaald worden middels de ingebouwde hellingmeter.