Tankscrubbers voor industriële mixers

Het begin van het proces bestaat in deze specifieke applicatie uit het vullen van drie mixers waarvan de reactie tussen de verschillende stoffen exotherm kan zijn. Tijdens het vullen en het daaropvolgend reageren van de verschillende producten begint damp met stofdeeltjes via een afvoerkanaal aan de bovenzijde te ontwijken. Het vuldebiet van de pompen bedraagt, door de expansie van het ontstane gas, een debiet equivalent van 80 m3/uur waarbij het daadwerkelijke pompdebiet maximaal 5 m3 zal zijn. De verplaatste hoeveelheid damp opgewekt door de pompen inclusief de hoeveelheid damp welke door het zogenaamde ‘koken’ zal ontwijken dient te worden afgezogen.
Het proces is discontinu en er kan in bepaalde omstandigheden een gelijktijdigheid van drie verschillende mixers voorkomen.

Ontwerp en Implementatie van de Scrubber

Ravebo heeft een verticaal aangestroomde polypropyleen scrubber ontworpen en geleverd inclusief ventilator. Op basis van de beschikbaar gestelde gegevens en Ravebo’s ervaring was een debiet van 250 m3/uur met een maximale onderdruk van 10 mbar voldoende om de damp af te kunnen voeren. De scrubber is van een type met een zogenaamde open sproeibevochtiging waarbij de stofdeeltjes, door middel van zeer fijne druppeltjes welke worden opgewekt door tangentiële verstoppingvrije sproeiers, worden gecapteerd. Vervolgens worden de gevangen stofdeeltjes op basis van massatraagheid in een draadgeweven demister afgescheiden. Door de configuratie van de scrubber is het grote voordeel dat er een constant maar bovenal laag drukverlies is waarbij de scrubber nauwelijks tot geen onderhoud vraagt.

De scrubber is geconfigureerd als een zogenaamd doorpomp systeem. Het water wordt continu gespuid waardoor de werking optimaal zal zijn.