Geurwasser voor de voedingsmiddelenindustrie

Ravebo ontwerpt, fabriceert en installeert gaswassers voor diverse doelgroepen. Een specifieke doelgroep waar veel gaswassers voor ontworpen worden is de voedingsmiddelenindustrie (snacks, frites, noten, wafels e.d.). 

Vet- en Geurcomponenten in de Voedingsmiddelenindustrie

Binnen de voedingsmiddelenindustrie zijn er verschillende van manieren van bereiding. Op het moment dat er een bakoven staat komen er dampen bij vrij, deze dampen kunnen geur en/ of vet bevatten, welke als hinderlijk worden ervaren. Deze twee componenten vragen beide een andere aanpak voor de verwijdering er van.

Een vetcomponent wordt doorgaans verwijderd door natronloog te doseren. Natronloog heeft als eigenschap dat het verzeept. Verzepen is het verschijnsel waarbij het vet wordt gesplitst in een alcohol en een vetzuur. Op deze wijze zal het vet worden verwijderd en zal het ook de wasser niet vervuilen. Op deze wijze worden de hinderlijke componenten grotendeels verwijderd.

Geurverwijdering met Oxidatiemiddelen

Een geurcomponent wordt doorgaans verwijderd door als additief in een gaswasser, een oxidatiemiddel te gebruiken. Het oxidatiemiddel zal vooral de geurcomponenten welke vaak organisch zijn omzetten waardoor de geuroverlast tot een minimum beperkt zal worden. Ravebo heeft de kennis in huis om allebei de componenten af te vangen in slechts één behuizing, zonder dat de additieven met elkaar in aanraking komen.

Custom Made Oplossingen voor Geurwassers

Ravebo kan voorzien in een horizontale, maar ook een verticale variant van deze zogenaamde geurwassers. Afhankelijk van de opstelling (binnen of buiten), de belading van de afzonderlijke hinderlijke componenten, kunnen we een custom made oplossing bieden. Deze afstemming gaat te allen tijde in overleg met de klant en wordt dan ook klantspecifiek ontworpen.

Doordat onder andere additieven worden gedoseerd kan de installatie complexer worden. Ravebo heeft alle expertise in huis om het gehele systeem bestaande uit: scrubber, ventilator, pomp(en), doseerunits, meet- en regelapparatuur, buffers, etc. te verzorgen. Ravebo kan het gehele systeem inclusief randapparatuur installeren en indien van toepassing ook inbedrijfstellen.