Ravebo levert nieuwe kunststof warmwaterbakken voor koeltoren

 

waterbak gecorrodeerdBij een wereldwijd opererende producent- en handelsonderneming in de Rotterdamse haven, welke gespecialiseerd is in de raffinage van tropische oliën en vetten, wordt gebruik gemaakt van koeltorens voor de koeling van het productieproces.

De toegepaste koeltoren is van het type kruisstroom en vervaardigd uit gegalvaniseerd staal. Deze constructie is onder bepaalde omstandigheden gevoelig voor corrosie. Door overmatige corrosie van de warmwaterbak en zelfs het ontstaan van gaten werd de waterdistributie bijzonder slecht.

Het gevolg : een zeer sterk teruglopend koelvermogen. Dit was uiteraard ontoelaatbaar daar hiermee direct de productiecapaciteit negatief wordt beïnvloed. Deze situatie diende zo snel mogelijk verholpen te worden en resulteerde in een forse renovatie.

Gezien de ernst van de schade was de oplossing voor de hand liggend: de waterbakken dienden vervangen te worden. Op basis van de ervaring van Ravebo was een directe vervanging, gezien de standtijd, met behulp van gegalvaniseerde waterbakken geen goede optie. koeltoren_warmwaterbak_kunststofVoor een duurzame, betrouwbare oplossing werd een hoogwaardig UV- en corrosiebestendige kunststof toegepast.

Het resultaat is een koeltoren welke nog jarenlang optimaal kan functioneren met de garantie van een blijvende goede waterverdeling.