Ravebo introduceert scrubber voor oppervlaktebehandeling

De milieueisen zijn streng en schrijven voor dat de emissie van damp met schadelijke chemische vaste stoffen binnen de wettelijke normen moet vallen. Ravebo heeft een roestvast stalen scrubber ontwikkeld, welke speciaal toegepast kan worden  in industrieën, die zich bezighouden met het chemisch voorbehandelen en reinigen van oppervlakken.

Deze scrubber zorgt ervoor dat de schadelijke damp en stofdeeltjes afkomstig van de productielijnen en de ovens gereinigd wordt  en er geen schadelijke stoffen in het milieu terecht komen. In deze scrubber wordt de schadelijke damp en stofdeeltjes verwijderd met behulp van sproeiers met een zeer homogene verneveling, een agglomerator en een eindafscheider. Het geheel is gebaseerd op een open sproeibevochtiging waardoor de scrubber een zeer laag drukverlies heeft en door het ontbreken van internals niet kan vervuilen. Door deze configuratie is het geheel ook nog eens onderhoudsarm.

Door het toepassen van hoogwaardige componenten blijft de emissie te allen tijde binnen de gestelde normen en is de kans op calamiteiten nihil door een zeer grote bedrijfszekerheid.