Innovatieve Luchtreiniging door Virus Free Air

ravebo_virusfreeair_grimmVirus Free Air B.V. is een Nederlands bedrijf dat innovatieve elektrostatische luchtreinigingssystemen ontwikkelt en levert. De focus van Virus Free Air ligt op het reinigen en desinfecteren van lucht met een zeer hoge efficiëntie. De technologie is gericht op het zuiveren van (omgevings)lucht van stof, aerosolen en biologische verontreinigingen.

Flexibele en Draagbare Instrumenten Nodig

virusfreeair_ravebo_opstellingDoordat experimenten en opstellingen in het R&D laboratorium van Virus Free Air regelmatig wijzigen en in het veld onderzoek wordt verricht naar de efficiëntie van de luchtreinigingssystemen in de praktijk, is een flexibel en draagbaar instrument een pré.

Gebruik van de Grimm 1.109 Aerosol Spectrometer

Om deze systemen optimaal en flexibel te kunnen testen, zowel onder laboratoriumcondities als in de praktijk, maakt Virus Free Air gebruik van de Grimm 1.109 aerosol spectrometer. De Grimm 1.109 is een draagbare aerosol spectrometer die de deeltjesconcentratie en -grootteverdeling in 6 seconden over 31 kanalen meet. Dit type spectrometer kan direct informatie geven betreffende aantal deeltjes, (berekende) massa en deeltjesgrootteverdeling. Doordat de Grimm 1.109 een draagbare nauwkeurige deeltjesspectrometer betreft met een lage detectielimiet van 250 nm, is het instrument breed inzetbaar.