Ravebo levert scrubber aan Silmaco

ravebo_silmaco_logoSILMACO (Silicates Manufacturing Company) in het Belgische Lanaken is een belangrijke Europese producent van vloeibare natriumsilicaten en gegranuleerde natriummetasilicaten.
Dankzij haar unieke eigenschappen kent natriumsilicaat een enorm breed toepassingsgebied. Natriumsilicaat wordt gebruikt bij de vervaardiging van detergenten, katalysatoren, TiO2, absorbtiemiddelen, (brand- en zuurvaste) cementen, gietvormen, alsook in de waterzuivering, de kartonnage, bij het ontinkten van papier, het zuiveren van metalen oppervlakken,... Verder wordt natriumsilicaat als hulpmiddel ingezet bij de processing, omwille van zijn interessante bindingseigenschappen.ravebo_scrubber_silmaco

Responsible Care-programma

Over het milieu zegt Silmaco het volgende: “Silmaco schaart zich volledig achter de principes van het Responsible Care-programma. In de organisatie gaat veel aandacht naar de veiligheid van mens en milieu bij het produceren, hanteren en verwerken van onze producten. Natriumsilicaten hebben door hun anorganisch en niet-giftig karakter uit zichzelf al een goede milieureputatie; door de toepassing van het Responsible Care-programma in onze totale bedrijfsvoering wensen wij deze gunstige situatie nog te versterken”.

Vanuit deze optiek heeft Silmaco gekozen voor een scrubber welke door Ravebo geheel op specificatie voor Silmaco heeft ontwikkeld en gebouwd.