Tweede leven voor koeltoren ventilatorbladen

ravebo_koeltoren_fanEen koeltoren is een essentieel onderdeel in de bedrijfsvoering van vele producerende bedrijven en zorgt er voor dat overtollige warmte – afkomstig van een proces –  afgevoerd wordt. Het af te koelen koelwater stroomt aan de binnenzijde van de toren omlaag en kan daarbij de warmte met de omgevingslucht uitwisselen volgens het tegenstroom of het kruisstroom principe.

Om een effectieve warmte uitwisseling te realiseren wordt gebruik gemaakt van ventilatoren. Deze ventilatoren zijn voorzien van meerdere fanbladen. Om een optimale werking van de koeltoren te bewerkstelligen, is het belangrijk dat de fanbladen in goede staat verkeren. Recentelijk heeft Ravebo een reparatie uitgevoerd aan kunststof ventilatorbladen. De betreffende bladen vertoonden grote scheuren en beschadigingen aan de slijtneuzen. Ravebo heeft de scheuren middels een speciaal procedé gerepareerd en zijn er nieuwe slijtneuzen op de ventilatorbladen aangebracht.

De bladen zijn onder supervisie van  Ravebo teruggeplaatst in de koeltoren en ingesteld op de correcte schoephoek.  Na de uitgevoerde werkzaamheden heeft Ravebo de ventilator dynamisch gebalanceerd.

Voordelen

  • Kosten besparend (geen nieuwe ventilator bladen vereist)
  • Korte down time van de koeltoren