Ravebo levert stofwasser aan Syral voor reductie van zetmeel emissie

Syral is één van de belangrijkste Europese ondernemingen in de zetmeel- en zoetmiddelensector op basis van zetmeel.
Syral stelt zich ten doel om aan de groeiende vraag van de voedingmiddelen- en de farmaceutische industrie te voldoen met betrekking tot de vraag naar geavanceerde zoetstoffen evenals de vraag van de non-food sector naar zetmeel en producten op basis van zetmeel. De ingrediënten worden in moderne installaties geproduceerd om aan de strengste eisen met betrekking tot voedselveiligheid en herleidbaarheid te voldoen.

In Aalst, 40 km van Brussel, produceert men uit tarwe isoglucoses, glucosestropen en mengsels. Tevens wordt er naast maltodextrines en verschillende soorten dextrose, evenals gemodificeerd zetmeel geproduceerd. Bij deze processen werd de afgezogen lucht welke zetmeeldeeltjes bevatte direct uitgeblazen naar de omgeving. De zetmeeldeeltjes vormden in combinatie met water een zeer gladde ondergrond welke tot gevaarlijke situaties kon leiden. Daar Syral veiligheid hoog in het vaandel heeft staan moest dit probleem worden opgelost. Ravebo bedacht hiervoor een oplossing met een zogenaamde stofwasser.

Deze stofwasser zorgt ervoor dat de zetmeeldeeltjes uit de gasstroom worden verwijderd door in de stofwasser met voldoende water te sproeien. Hierdoor is een uitstekende reiniging gewaarborgd waarbij het gehele systeem ook nog eens onderhoudsarm (ongevoelig voor vervuiling) is.