Etiketteermachine voor ampullen, injectie flacons en spuiten

De etiketteermachines zijn uitermate geschikt voor gebruik van zelfklevende flaglabel etiketten, voor zowel ampullen als injectieflesjes. Etiketten bevatten essentiële informatie over de inhoud van de ampul of flacon. Het is derhalve zeer belangrijk dat de informatie behouden blijft bij het aanbrengen van het etiket. Door gebruik te maken van een machine met een hoge nauwkeurigheid, reinheid en betrouwbaarheid. Etiketteermachines voor zelfklevende etiketten zijn compact en worden op klant specificatie gebouwd. Het gebruik van een etiketteermachine kan in uw situatie indien u handmatig etiketteert zeer veel tijd besparen.

etiketteermachine

RE50 en RE100
De RE50-100 zijn volautomatische machines voor het etiketteren van ampullen, vials en spuiten. Deze machines zijn uiterst geavanceerd en bevatten veel RVS delen. ROTA heeft hiermee haar ervaring in één machine verenigd. De RE50-100 zijn zo geconstrueerd dat zij zonder aanpassingen volledig volgens de laatste GMP-richtlijnen produceren. De machines worden geleverd inclusief onderhouds- en bedieningsvoorschriften.

Omschrijving van de werking
De ampullen worden in bakken of dozen in het invoermagazijn geplaatst. Via een wormwiel worden de ampullen, vials en spuiten in de transportkrans gebracht De stations aanbrengen etiket en aandrukken etiket zorgen voor een goede etikettering van de objecten. De objecten worden vervolgens getransporteerd naar het uitvoermagazijn. Door toepassing van formaatsets is de machine zeer eenvoudig om te bouwen voor een ander formaat ampullen, vials of spuiten.

Het invoermagazijn
De breedte van het invoermagazijn is traploos instelbaar tussen 150 mm en 210 mm. De standaard lengte is 350 mm, op aanvraag zijn andere maten leverbaar. Via het invoermagazijn komen de ampullen of flesjes terecht in het continu ronddraaiende wormwiel. Aan het einde van het wormwiel worden de ampullen of flesjes in de stapsgewijs bewegende transportkrans gevoerd, voor verder transport naar de aandrukrol waar de etiketten-aanvoer zorgt voor het aanvoeren van de etiketten. De complete aanvoer kan worden stopgezet zonder de gehele machine te stoppen. 

Het etiketteerstation
De ampullen of flesjes worden door de transportkrans stapsgewijs in de richting van de aandrukrol getransporteerd. Bij het etiketteerstation worden de etiketten, aanwezig op de drager, om een scherpe bocht getrokken waardoor het etiket loslaat van de drager. Het etiket wordt tegen de draaiende ampul of flesje gedrukt. Middels een stelschroef kan de hoogte van het etiket worden ingesteld. De machine is voorzien van een beveiliging die ervoor zorgt dat er geen etiket loskomt als er geen ampul of flesje in de krans aanwezig is. Het etiketteerstation kan optioneel worden voorzien van een printer voor het printen van bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum, charge-nummer, etc.. Tevens kan eenkode-lezer geplaatst worden om voor het etiketteren de code te controleren. Het uitvoermagazijn De standaardmaat van het uitvoermagazijn is 150 mm x 400 mm. Op aanvraag zijn andere maten leverbaar. De geëtiketteerde ampullen of flesjes worden door de transportkrans in het uitvoerkanaal geduwd en belanden vervolgens in het uitvoermagazijn.