Lasser werkplaatsRavebo beschikt over goed uitgeruste werkplaatsen, waarin constructie-, las- en assemblage werkzaamheden plaatsvinden ten behoeve van custom made procesinstallaties en kleine series systemen. Custom made installaties worden projectmatig behandeld waarbij onze tekenaar-constructeurs de 3D ontwerpen van de engineeringsafdeling in Autodesk Inventor, in samenwerking met de productieafdeling, uitwerken naar productietekeningen en tevens stress analysis kunnen uitvoeren.

Renovatie en optimalisatie

Naast het realiseren van nieuwbouwinstallaties voeren wij ook renovatie en optimalisatie van procesinstallaties uit die vaak op locatie bij de klant tijdens een stop moeten worden uitgevoerd. Voor kleine series en voor productverbetering beschikken wij over een uitgeruste constructiewerkplaats met o.a. een draaibank, kantbank, wals en profielwals zodat wij goed en snel kunnen inspelen op klantspecifieke wensen.

Lassen

Wij maken in onze laswerkplaats gebruik van Fronius lasapparatuur en verschillende lasprincipes, waaronder MIG/MAG en TIG en verwerken, vanwege de toepassing van installaties en systemen, met name roestvast staalsoorten als AISI 304 en 316.   

Complete installaties

CAD tekenaarInstallaties en systemen kunnen compleet geleverd worden met appendages, instrumentatie, schakelkast en PLC- besturingssysteem. Hier maken wij gebruik van gerenommeerde merken waaronder o.a. KSB, Eriks, Endress+Hauser, Rittal, Phoenix en Siemens. In overleg met de klant wordt de motor- en instrumentatielijst opgezet en voor de selectie van bekabeling, het opzetten van de elektrische schema’s en het ontwerp van de schakelkast layout maken onze engineers gebruik van de software van Eplan.

PLC

Schakelkasten en bedieningspanelen worden vervolgens in onze paneelbouwafdeling geassembleerd, bedraad en getest waarbij gewerkt kan worden aan een ergonomische en in hoogte verstelbare werktafel. Om te zorgen voor een correct functionerende besturing wordt door onze engineers, in overleg met de klant, een functionele omschrijving opgesteld. Deze wordt vertaald door onze programmeurs waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van PLC systemen van o.a. Siemens. Voor de aansturing en/of uitlezing van componenten kan gebruik worden gemaakt van netwerk/bus technologieën.

Analysers

Voor de aansturing van de installaties kunnen wij ook gebruik maken van process analysers. Deze systemen kunnen door onze engineers worden geconfigureerd en geassembleerd en kunnen op de procesinstallatie worden geïnstalleerd maar ook op een eigen skid worden geplaatst. Het onderhouden en kalibreren van deze systemen wordt uitgevoerd door onze service engineers.

FAT & SAT Test

Analyser monitoringDe geproduceerde systemen en installaties worden zo compleet mogelijk in onze assemblagewerkplaats opgebouwd voor interne afname, het uitvoeren van verschillende testen en indien gewenst een FAT met onze klant/ opdrachtgever. Onze monteurs kunnen de installatie op locatie van de klant opbouwen en aansluiten waarna de installatie door een commissioning engineer met de klant inbedrijf wordt gesteld (SAT). Het verzorgen van een training/ instructie aan operationele medewerkers van de klant, zodat zij vertrouwd raken met de installatie en het functioneren, behoort ook tot de mogelijkheden.

Monitoring op afstand

Indien gewenst kan de installatie, in overleg met de klant en haar ICT / netwerkspecialist, op afstand worden gemonitord waarbij datalogging lokaal of in the cloud tot de mogelijkheden behoord. Het gehele traject wordt begeleid door onze werkvoorbereiders die zowel de interne voorbereidingen treffen maar ook in overleg met de klant werkzaamheden ter plaatse voorbereiden. Hierbij worden planning, benodigde faciliteiten doorgenomen en diverse veiligheidsaspecten in een TRA en/ of VGWM projectplan vastgelegd.

VCA en ISO 9001

Bij ons in de werkplaatsen maar ook op locatie van onze klanten willen wij veilig werken en daarom is Ravebo in het bezit van het VCA** certificaat en zijn onze operationele medewerkers in het bezit van VCA basis en leidinggevenden van VCA vol. Om de kwaliteit te borgen is Ravebo ISO 9001 gecertificeerd.