Investering in eigen research en development afdeling

Ravebo investeert momenteel in haar eigen research en development afdeling. Hiertoe heeft Ravebo zowel een verticaal geconfigureerde scrubber opstelling ontworpen en geproduceerd alsmede een horizontale opstelling met meerdere wastrappen. Voor het voeden van wasvloeistoffen naar de scrubberinstallaties is de opstelling modulair uitgevoerd. Ravebo heeft diverse mogelijkheden met betrekking tot het configureren van testopstellingen met diverse vloeistofbuffers en (centrifugaal)pompen met flexibele verbindingen.

Meer data

De scrubberinstallaties zelf kunnen tevens geconfigureerd worden met diverse gasreinigingsmethoden, afscheiders en meetinstrumentatie om proceswaarden te kunnen monitoren. Door te spelen met deze configuraties (vullichamenbedden, opensproeisystemen, pompdrukken, druppelgroottes, draadgeweven demisters, lamelafscheiders et cetera) kan Ravebo meer data vergaren en per toepassing de optimale configuratie bepalen.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 

Frequentie geregelde centrifugaal ventilator

Voor het gaszijdig bedrijven van de testinstallaties beschikt Ravebo over een frequentie geregelde centrifugaal ventilator. Op die manier kan er met diverse gassnelheden de efficiëntie van de afscheiders in combinatie met de verblijftijd geoptimaliseerd worden en tevens het drukverlies worden vastgesteld en waar nodig beperkt worden. Ook hier maakt Ravebo gebruik van flexibele verbindingen in combinatie met een deel vast leidingwerk. 

Eigen gasanalysesystemen

Naast installaties voor het optimaliseren van diverse configuraties/combinaties op het gebied van vloeistof/gas integratie/separatie beschikt Ravebo tevens over de mogelijkheid om de efficiëntie van de diverse configuraties te bepalen met haar eigen gasanalysesystemen en zo verder waar nodig de installaties te kunnen optimaliseren. Het leidingwerk is hiertoe voorzien van meetaansluitingen welke geplaatst zijn volgens de geldende normen.

De benodigde equipment

Voor het elektrisch voeden heeft Ravebo de benodigde schakelapparatuur in zowel een vast opgestelde als een mobiele elektrisch schakelkast ter beschikking. De vast opgestelde schakelkast is tevens voorzien van een Siemens S7 PLC en een E+H monitoring display inclusief de daarbij behorende meetsensoren. Centraal in de testopstelling is een ruime werktafel voorzien met afzuiging en de benodigde laboratorium equipment voor het uitvoeren van eenvoudige testen/proeven op een veilige manier en tevens het veilig op te slaan.

Niets missen van Ravebo?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Milieuvriendelijk: Hergebruik vloeistoffen

Daarnaast is Ravebo zich verder aan het te ontwikkelen op het gebied van het hergebruik van de gebruikte wasvloeistoffen om op deze manier economischer en milieuvriendelijker haar installaties te kunnen bedrijven bij klanten die niet beschikken over een eigen waterzuivering. Denk hierbij aan flocculatie, coagulatie, bezinkbaden, het gebruiken van mechanische afscheider et cetera. Hierbij wordt klant specifiek getest welke methoden/additieven het meest efficiënte resultaat geven. Het waswater kan op die manier voor een groot deel worden hergebruikt en de afvalfractie welke afgevoerd dient te worden is veel geconcentreerder.