Ravebo ontwikkelt en produceert technische producten voor verschillende industrieën. Sinds 1982 is Ravebo bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen door middel van perslucht venturi’s en venturi systemen. Deze producten worden onder de naam Madeko® verkocht. Ultra moderne technologieën gecombineerd met handwerk worden omgezet in producten van hoge kwaliteit. 

Madeko onderhoudsvrije perslucht besparende apparatuur voor hogere veiligheid en meer effectieve reiniging.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 

Blazen met perslucht
In de meeste industrieën wordt er een gewone pijp ingezet. De diameter van de pijp varieert van een paar millimeter tot soms wel enkele centimeters. Soms wordt de de pijp gebogen of platgeslagen om het vereiste effect te verkrijgen. Perslucht wordt onder andere voor schoonmaken, drogen, koelen, transporteren en sorteren gebruikt. Blazen met een open pijp werkt, maar er zitten ook nadelen aan zoals, schadelijk geluid en een buitensporig energieverbruik en niet in de laatste plaats risico op embolie.

Madeko Venturi's en Airjets technologie biedt de oplossing
Jaren onderzoek hebben geleid tot het creëren van een uniforme, stabiele, laminaire luchtstroom in plaats van de turbulente en lawaaierige stroom, die wordt opgewekt door de open pijp. Elke Madeko venturi of airjet  is voorzien van een optimale combinatie van grote blaaskracht en blaasvolume, een laag geluidsniveau en energieverbruik. Het vervangen van blaaspijpen betekent doorgaans:
- Verminderen van het geluidsniveau met 50%
- Verminderen van het persluchtverbruik met 30%
- Werken volgens veiligheidseisen

Niets missen van Ravebo?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Madeko Industriële Alleszuiger
Klanten van Ravebo zijn bedrijven die zowel vaste stoffen als vloeistoffen moeten opruimen. Afhankelijk van de toepassing, kan Ravebo mobiele maar ook stationaire opstellingen leveren. Poeders, straalgrit, meel, puin, krullen, textielvezels, olie, water, etc., voor elk soort afval heeft Ravebo een oplossing. De Madeko Alleszuigers, hebben geen bewegende delen, zijn explosieveilig, onderhoudsvrij en hebben een grote betrouwbaarheid.

Madeko Venturi Systemen
Venturi Systemen zijn op perslucht werkende robuuste fans, die onderhoudsvrij zijn en een grote capaciteit hebben. Madeko Venturi Systemen zijn explosieveilig en kunnen probleemloos worden toegepast voor het afzuigen van lasrook, ventileren van besloten ruimtes en beluchten van (grote) opslagtanks.

Industrie Stofzuigers

Alleszuigers Ravebo klanten zijn bedrijven, die zowel vaste stoffen als vloeistoffen moeten...

Koeltunnel (extrusie)

Koeling van geëxtrudeerde profielen, buizen en kabels. Er zijn veel situaties denkbaar, waarbij...

Stofzuigsystemen

Er zijn applicaties waar met standaard producten geen oplossing geboden kan worden. Ravebo heeft...

Venturi Systemen

Venturi Systemen zijn op perslucht werkende robuuste fans, die onderhoudsvrij zijn en een grote...