Mita MCC serie gesloten verdampingskoeltorensDe MCC serie gesloten circuit verdampingskoeltorens met ingebouwde warmtewisselaars worden toegepast als alternatief voor de open-type koeltorens met koelpakketten waar de koelvloeistof van constante kwaliteit dient te zijn zonder negatief te worden beïnvloed door het milieu.
De te koelen vloeistof stroomt door de pijpen van de warmtewisselaar in de koeltoren. De warmtewisselaar wordt op zijn beurt gekoeld met water dat circuleert over de koeltoren en waarvan een klein deel wordt verdampt om adiabatische koeling te creëren. Op deze wijze vindt een zeer effectieve koeling plaats waarbij het secundaire koelmedium zuiver blijft en bij eventuele lekkage in het systeem geen ernstige contaminatie kan veroorzaken.

MCE serie: verdampingscondensors
De MCE serie verdampingsemissies condensors kunnen worden ingezet voor airconditioning en industriële koelinstallaties, en zijn een alternatief voor de klassieke watergekoelde condensor met een verdampingskoeltoren of systemen met luchtgekoelde condensors met gevinde pijpen. Het koelgas dat gecondenseerd dient te worden in de bovenste header ingevoerd van de pijpenbundel welke continue met water optimaal wordt versproeid en wordt tegelijkertijd gekoeld met de aangezogen lucht in tegenstroom richting teneinde het gas te kunnen condenseren. Het gecondenseerde gas; dus vloeistof kan via de onderste header worden teruggevoerd.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 

Daarom combineert de verdampingscondensor bij wijze van spreken de open verdampingskoeltoren en luchtgekoelde condensor in een compacte unit. De verdampingscondensor pompt een klein debiet water rond dat gedeeltelijk verdampt waardoor een adiabatische koeling ontstaat waarmee het koelgas kan condenseren.

Mita MCC serie gesloten verdampingskoeltorensMita MCC serie gesloten verdampingskoeltorensMita MCC serie gesloten verdampingskoeltoren

De MCC en MCE serie koeltorens worden vervaardigd met een stevig (3-5 mm), stalen frame, dat volbad verzinkt is na constructiewerk en lassen voorzien van met (22 mm) glasvezel sandwichpanelen. Het sandwich paneel is opgebouwd uit een dubbele laag van gelamineerd GVK met daartussen geëxpandeerd schuim met een hoge sterkte. Het materiaal van de vulling bestaat uit vlamdovend PVC met een dikte van 12 mm.
De interne warmtewisselaar van de MCE koeltoren bestaat uit gladde gerolde pijpjes, vervaardigd in overeenstemming met Richtlijn 97/23/EG van de PED.
De axiaalventilator met GVK bladen zorgt voor grote prestaties bij een laag elektrisch ingangsvermogen en lage geluidsniveaus.
De koudwaterbak heeft een schuine bodem met afgeronde hoeken, om het eenvoudig legen te bevorderen en de reiniging te vergemakkelijken.
Het assortiment omvat verschillende modellen geschikt voor installaties met een gevraagde koelcapaciteit tussen ca. 80 en 1.700 kW.

Niets missen van Ravebo?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Mita MCC serie gesloten verdampingskoeltorens 4 stuksMita MCC serie gesloten verdampingskoeltoren
Voor alle modellen zijn meerdere opties beschikbaar, zoals:
• Verschillende oplossingen voor het verminderen van het geluidniveau;
• Volledig uitneembare zijwanden voor een gemakkelijke toegang tot de interne onderdelen, waardoor inspectie, schoonmaak- of onderhoudswerkzaamheden vereenvoudigd wordt.

Toepassingsgebieden
De gesloten koeltoren kan toegepast worden in industriële installaties en civiele airconditioning installaties, zoals:
• koeling van perslucht compressoren, gietmachines, kunststof extrusie machines, of inductieovens.
• voor civiele toepassingen: koud water voor chillers of airconditioning installaties.

De verdampingscondensor voor koelinstallaties kan worden toegepast in de volgende sectoren:
• civiele en industriële airconditioninginstallaties;
• industriële logistiek;
• gekoelde magazijnen (zoals opslag van levensmiddelen);
• industriële koeling.