Ravebo en Mita koeltorenRavebo is sinds enkele decennia dé partner voor de hoogwaardige koeltorens van MITA uit Italië. De koeltorens worden door MITA volledig uit de beste, niet corrosieve materialen geconstrueerd.
De capaciteit van de koeltorens varieert van enkele kilowatts tot vele megawatts en de koeltorens zijn uitvoerbaar in zowel open (met bevloeide koelpakketten) als gesloten (voorzien van een warmtewisselaar welke al dan niet met water bevloeid kan worden) koeltorens. De kleinere koeltorens worden als complete units geleverd en kunnen zeer snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. De grotere koeltorens worden in modules gebouwd met de afmetingen van standaard containers. Dit betekent dat de bouwtijd op locatie zeer kort is waardoor er bespaard kan worden op de installatiekosten en tevens bedraagt de doorlooptijd van het project bedraagt slechts een fractie van andere fabricaten koeltorens.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 

Mita koeltoren systemenDaarnaast bouwt MITA ook zogenaamde hybride koeltorens. Deze koeltorens vormen een doorbraak in koeltorentechnologie daar het water- en energieverbruik tot een minimum worden teruggebracht. Dit type koeltoren maakt gebruik van een ingebouwde warmtewisselaar welke tijdens winterbedrijf voldoende capaciteit heeft om “droog” te opereren. Tijdens zomerbedrijf wordt de draairichting van de ventilator omgekeerd en wordt er door middel van sproeiers een adiabatische koeling gegenereerd waardoor de gekoelde omgevingslucht door de warmtewisselaar wordt geleid en een zeer effectieve koeling bewerkstelligt.

Ravebo ontwerpt op klantspecificatie complete koeltorensystemen. Deze systemen hebben in de basis een koeltoren van MITA waar omheen een systeem wordt geconfigureerd met gebruikmaking van componenten van de beste Europese fabrikanten.
De toegepaste pompen, waterbehandeling, koelwaterleidingen, regelingen en besturingskasten kunnen op een skid worden samengebouwd zodat het geheel eenvoudig bij de klant kan worden geïnstalleerd.
Het grote voordeel is ook hier weer een zeer korte doorlooptijd van de installatie op locatie.

Niets missen van Ravebo?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

De regeling van het koelwaterdebiet en de koelwatertemperatuur worden volledig afgestemd op het (productie)proces van de klant. De mogelijkheden variëren van een eenvoudige stappenregeling tot aan frequentiesturing met een cascaderegeling. Het is tevens mogelijk om de installatie (met uitzondering van de koeltoren) geschikt te maken voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving.