Madeko persluchttechniek hotspot koelerVeel bedrijven kunnen te maken krijgen met het plots optreden van hete plekken in hun systeem, zoals in reactoren, leidingen, ovens en andere installaties. De kunst is deze “hotspots” zo snel mogelijk te bestrijden om het doorbranden of doorsmelten van het materiaal te voorkomen. Te late reactie betekent stilstand van de installatie, dus productieverlies waardoor hoge kosten ontstaan. Meestal worden dan met grote spoed aggregaten en ventilatoren uit de kast getrokken, op de wagen geladen, naar de plek des onheils gereden, geïnstalleerd en uiteindelijk in werking gesteld. Dit kost enorm veel energie en tijd. Technisch gezien is een ventilator ook niet de meest optimale oplossing; ventilatoren waaieren te veel uit waardoor er ook veel koeling verloren gaat.

Ravebo heeft hiervoor de ultieme oplossing gevonden, namelijk een venturi met ingebouwde sproeier (lucht gecombineerd met een fijne waternevel). De sproeier genereert een zeer fijne nevel waardoor de aangezogen omgevingslucht wordt verzadigd. Door de optredende adiabatische koeling is de grote, gerichte luchtstroom in staat zeer effectief te koelen. Uit diverse testen en uitgebreide praktijkervaring is gebleken dat hotspot bestrijding op deze manier veel sneller, effectiever en explosieveilig uitgevoerd kan worden. Door de geringe afmetingen kan de madeko hotspotkoeler door een persoon gedragen en bediend worden.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 

Door het grote luchtvolume en zeer fijne waternevel verkrijgt men een zeer snelle oppervlaktekoeling. De venturi genereert een luchtdebiet dat tot 35 keer het genormaliseerde persluchtverbruik kan oplopen. Door de ingenieuze constructie van de venturi is het geluidniveau zeer laag.

Daarnaast zijn er vele andere applicaties denkbaar waarbij deze venturi toegepast kan worden. Deze venturi’s met ingebouwde sproeier zijn onder andere veelvuldig toegepast bij alumunium extrusie waar een extreme snelle koeling van het aluminium van essentieel belang is om bepaalde materiaaleigenschappen te verkrijgen. Daarnaast worden er bijvoorbeeld ook ovenwanden gekoeld waarvan de vuurvaste beschermlaag door de tijd niet meer afdoende functioneert.

Niets missen van Ravebo?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

De hotspot koeler is zowel los of gemonteerd op een standaard te verkrijgen en is volledig uit RVS vervaardigd zodat er geen corrosieproblemen kunnen optreden. De uitvoering van de standaard kan geheel op klantspecificatie worden geleverd. Het systeem functioneert optimaal met een persluchtdruk van 4 bar en maakt gebruik van standaard leidingwater. Door de bouwwijze met geringe afmetingen kan de hotspot koeler vrijwel overal geplaatst of gemonteerd worden.