De industrie waar met perslucht gewerkt wordt gebruikt zeer vaak ook blaaspistolen, deze zijn zeer geschikt voor het wegblazen, reinigen of koelen van producten. Echter, het werken met perslucht is niet zonder gevaar en kan bijvoorbeeld gehoorbeschadiging veroorzaken. Het gebeurt regelmatig dat de geluidssterkte bij het schoonblazen ruim boven de 110-120 dB(A) uitkomt.
Daarnaast bestaat bij onveilig gebruik van perslucht, bijvoorbeeld door het schoonblazen met open pijpjes, een grote kans op embolie. Hierbij komt perslucht via een beschadiging van de huid direct in de bloedbaan en hier kan een luchtbel verstoppingen van bloedvaten veroorzaken. Dit kan zeer grote gevolgen hebben voor de betreffende personen.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 

De keuze van het juiste blaaspistool kan helpen om deze risico’s te verkleinen.
Ter bescherming van de medewerkers en/of de omgeving stellen bedrijven steeds hogere eisen ten aanzien van veiligheid. De vraag naar veilige producten die bijvoorbeeld minder belastend zijn voor de gezondheid van de medewerkers neemt toe. Daarnaast spelen de energiekosten tegenwoordig een steeds grotere rol. Perslucht is een dure energiedrager, vandaar dat de behoefte aan persluchtbesparende apparatuur fors is toegenomen.

Niets missen van Ravebo?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Madeko blaaspistoolRavebo heeft aan deze behoefte voldaan door twee typen blaaspistolen te ontwikkelen waarbij de focus ligt op veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid.
Zo is er een fluisterstil type blaaspistool waarvan het geluidsniveau niet hoger is dan 79 dB (A). Perslucht blazen met open blaaspijpen kost niet alleen veel perslucht maar heeft ook als nare bijkomstigheid dat het enorm veel lawaai maakt. Dit hinderlijke en schadelijke geluid wordt voornamelijk gevormd door turbulentie van de luchtstroom. Dit type blaaspistool is voorzien van een veiligheidsnozzle die deze turbulentie reduceert waardoor het geluidniveau aanmerkelijk lager is. Een tweede voordeel van dit type blaaspistool is dat de uitgeblazen luchtstroom door de veiligheidsnozzle onderbroken wordt waarmee de kans op embolie vrijwel voorkomen wordt.
Het tweede type blaaspistool is een zeer krachtig blaaspistool dat uitgevoerd is met een bypass nozzle. Door deze bypass nozzle wordt omgevingslucht meegezogen waardoor het blaasvolume tot wel 100% groter wordt. Tevens wordt door de bypass nozzle de persluchtstroom onderbroken waardoor de kans op embolie ook bij dit type blaaspistool behoorlijk afneemt.

Madeko blaaspistolen zijn vervaardigd uit een kwalitatief hoogwaardige kunststof waardoor deze onbreekbaar zijn, geen perslucht lekkage vertonen en een langere levensduur hebben dan metalen uitvoeringen. Ze zijn voorzien van een ergonomische handgreep, zijn licht in gewicht en liggen daardoor gemakkelijk in de hand waarbij het niet uitmaakt of de gebruiker links- of rechtshandig is. Het materiaal van de handgreep is niet temperatuurgevoelig, dat wil zeggen dat de handgreep niet afkoelt tijdens het gebruik.

De Madeko blaaspistolen kunnen in iedere werkplaats gebruikt worden en zijn tevens leverbaar met elke gewenste verlenging (tot 100 cm) zodat ze ook voor het schoonblazen of reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen inzetbaar zijn. Omdat niet voor alle soorten werkzaamheden veel perslucht benodigd is, zijn de blaaspistolen traploos instelbaar zodat de luchtstroom afgestemd kan worden op de toepassing.

Het blaaspistool kan op meerdere plaatsen in de werkplaats gebruikt worden daar ze geleverd kunnen worden met een bijpassende polyurethaan spiraalslang in diverse slangdiameters en lengtes. Deze slang is soepel en knikbestendig en heeft draaibare koppelingen zodat de slang niet verward kan raken.