Madeko handstofzuiger onderdelenVeel te vaak wordt perslucht gebruikt om werkplekken schoon te blazen. Het verplaatsen van het vuil lijkt een heel normale handeling te zijn. Zelfs veilige blaaspistolen zijn niet altijd een goede oplossing om werkbanken, machines en moeilijk bereikbare plaatsen te ontdoen van vuil. De term veilig bij een blaaspistool geldt echter alleen voor het voorkomen van embolie en het lage geluidniveau. Het wegblazen van vuil is immers nooit een veilige handeling in aanwezigheid van andere mensen en zou mogelijk zelfs schade aan machines en apparatuur kunnen veroorzaken. Een industrie stofzuiger is niet handzaam vanwege de omvang en dus voor een aantal toepassingen niet geschikt. Het voordeel is echter wel ten opzichte van blaaspistolen dat het vuil direct wordt weggenomen. 

De ideale oplossing is een stofzuiger met het formaat dat vergelijkbaar is met een blaaspistool. Ravebo heeft hiervoor de industriële persluchtgedreven handstofzuiger ontwikkeld. De werking berust op het beproefde venturi principe waarbij een onderdruk van meer dan 300 mbar wordt gegenereerd. Deze onderdruk is ruim voldoende om vloeistoffen te kunnen opzuigen. Er wordt omgevingslucht aangezogen met een maximaal debiet van ongeveer 1.350 l/min waardoor het zeer gemakkelijk is om stof en korrelvormige producten op te zuigen. 

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 

De handstofzuiger is robuust uitgevoerd en de behuizing is vervaardigd van gegoten aluminium. De ergonomie is goed daar de handstofzuiger met één hand te bedienen is en minder dan 500 gram weegt. De persluchtaansluiting is ¼” BSPP waardoor de handstofzuiger eenvoudig uit te wisselen is met een blaaspistool. De aansluiting is zodanig geplaatst dat er eenvoudig een persluchtslang kan worden gemonteerd zonder dat deze het functioneren bemoeilijkt. Het standaard model is voorzien van een stofzak en spleetzuiger voor moeilijk bereikbare plaatsen. De speciaal ontworpen stofzak is van polyester naaldvilt en is antistatisch en mede daardoor is de handstofzuiger explosieveilig. Voor het opzuigen van vloeistoffen dient de stofzak vervangen te worden door een slang.