Madeko Airjet op  lansMadeko® Airjet op handgreep of lans
Bij toepassingen waarbij met een gerichte krachtige straal iets schoon-, droog-, of weggeblazen dient te worden, wordt vaak een open persluchtslang met een druk van 6 bar of meer toegepast. Naast het enorm hoge persluchtverbruik kan het geluidniveau, maar bovenal de directe ‘open’ luchtstraal, onveilige situaties veroorzaken. De Madeko Airjet, welke ontwikkeld is met het oog op veilig blazen, biedt hier uitkomst. De nozzle is zodanig geconstrueerd dat de luchtstroom wordt omgeleid en uitgeblazen door een ringvormige opening. Dit heeft als voordeel dat de perslucht niet een in directe straal als puntbelasting eventueel embolie kan veroorzaken. De Madeko Airjets creëren een krachtige gerichte instelbare en gebundelde luchtstroom. Daarnaast zijn deze zodanig geconstrueerd dat ze tot 30% minder perslucht verbruiken dan standaard persluchtnozzles. De airjets zijn voorzien van een draadaansluiting welke op iedere gewenste locatie gemonteerd kunnen worden. De Airjet direct gemonteerd op een handgreep. Hier kan met een eenvoudige handbeweging zeer gericht en op korte afstand worden gewerkt. Indien werkzaamheden op grotere afstand (bijvoorbeeld in, op of onder machines) uitgevoerd dienen te worden kan deze airjet gemonteerd worden op een handgreep voorzien van een lans. Hierdoor kan op moeilijk bereikbare plaatsen zeer gericht en krachtig geblazen worden.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 

Madeko Venturi op lansMadeko® Venturi op handgreep of lans
Indien een groot volume benodigd is om iets schoon, droog of weg te blazen denkt men vaak aan grote hoeveelheden perslucht met een zo hoog mogelijke druk. Vrijwel overal worden nog open persluchtslangen gebruikt om deze werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren. Buiten het enorm hoge persluchtverbruik kan het geluidniveau, maar bovenal de directe ‘open’ luchtstraal, onveilige situaties veroorzaken. Onze instelbare en geluidreducerende Madeko venturi, volgens het Coanda werkingsprincipe, is persluchtbesparend omdat omgevingslucht wordt meegezogen en samen met de toegevoegde perslucht in een grote krachtige bundel wordt weggeblazen. De Madeko venturi direct gemonteerd op handgreep wordt vaak toegepast indien met een groot volume op korte afstand objecten schoon, droog of weggeblazen moeten worden. Indien deze werkzaamheden op grotere afstand (bijvoorbeeld in, op of onder machines) uitgevoerd dienen te worden kan deze venturi ook gemonteerd worden op een handgreep voorzien van een lans met lengtes van 70 tot 200 cm. Bij het wegblazen van stof van vloeren is de venturi de beste optie. De venturi kan dusdanig ingesteld worden dat naast zware stoffen ook hele lichte stoffen gecontroleerd bijeengeblazen worden zonder dat een grote stofontwikkeling ontstaat. De venturi creëert een soort deken over de vloer en schuift het stof gecontroleerd vooruit. De venturi is op deze wijze een uitstekende vervanging voor een bezem en veroorzaakt geen geluidsoverlast voor anderen in de ruimte waar gewerkt wordt.

Niets missen van Ravebo?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Algemeen
De handgreep is bijzonder robuust uitgevoerd waardoor het goed in de hand ligt en voor iedere industriële toepassing geschikt is. Het ventiel van handgreep heeft een regelbare persluchttoevoer welke tevens het ventiel automatisch sluit wanneer de lans met venturi of airjet wordt losgelaten of uit de handen valt. Venturi of airjet zijn uitgevoerd in RVS waardoor deze geschikt voor zware omstandigheden.