Efficiënte Blaastechnieken met Madeko Venturi

De Uitdaging van Blazen met Perslucht

Blazen met perslucht
In de meeste industrieën wordt een gewone pijp ingezet. De diameter varieert van enkele millimeters tot soms wel enkele centimeters. Soms wordt de pijp gebogen of platgeslagen om het vereiste effect te verkrijgen. Perslucht wordt gebruikt voor schoonmaken, drogen, koelen, transporteren en sorteren. Blazen met een open pijp werkt, maar er zijn nadelen zoals schadelijk geluid, buitensporig energieverbruik en het risico op embolie.

Madeko Venturi Technologie als Oplossing

Venturi blaasnozzlesJaren onderzoek hebben geleid tot het creëren van een uniforme, stabiele, laminaire luchtstroom in plaats van de turbulente en lawaaierige stroom die wordt opgewekt door een open pijp. Elke Madeko® venturi of airjet is voorzien van een optimale combinatie van grote blaaskracht en blaasvolume, een laag geluidsniveau en laag energieverbruik. Het vervangen van blaaspijpen betekent doorgaans:

  • Vermindering van het geluidsniveau met 50%
  • Vermindering van het persluchtverbruik met 30%
  • Werken volgens veiligheidseisen

Madeko Airjet voor Diverse Toepassingen

phoca thumb l airjet klein blaasnozzles venturiDe Airjet biedt verstelbare maximale stuwkracht met een krachtige, nauwkeurig gerichte luchtstroom. Het kleinere type Airjet is ideaal voor het wegblazen van afgekeurde producten van een transportband of het drogen van producten op transportsystemen. De grotere typen Airjets worden gebruikt wanneer een groter gebied moet worden geraakt met een krachtige luchtstroom, ideaal voor bewegende objecten en voor de meeste blaastoepassingen waarbij vloeistoffen moeten worden weggeblazen.

Fluisterende Handjes en Vingertjes voor Gerichte Toepassingen

phoca thumb l koelen venturi blaasnozzlesDe meerkanaals vlakstraal perslucht nozzles genereren een constante, krachtige luchtstraal. Het geluidniveau en luchtverbruik blijven zelfs bij hogere persluchtdrukken laag. Omdat de fluisterende handjes en fluisterende vingertjes uit POM of PP gefabriceerd zijn, zijn ze ook geschikt voor toepassing in de voedingsmiddelen- en galvanoindustrie.