Blazen met perslucht
In de meeste industrieën wordt er een gewone pijp ingezet. De diameter van de pijp varieert van een paar millimeter tot soms wel enkele centimeters. Soms wordt de pijp gebogen of platgeslagen om het vereiste effect te verkrijgen. Perslucht wordt onder andere voor schoonmaken, drogen, koelen, transporteren en sorteren gebruikt. Blazen met een open pijp werkt maar er zitten ook nadelen aan zoals schadelijk geluid en een buitensporig energieverbruik en niet in de laatste plaats risico op embolie.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

 


 
Venturi blaasnozzlesMadeko Venturi technologie biedt de oplossing
Jaren onderzoek hebben geleid tot het creëren van een uniforme, stabiele, laminaire luchtstroom in plaats van de turbulente en lawaaierige stroom, die wordt opgewekt door de open pijp. Elke Madeko® venturi of airjet is voorzien van een optimale combinatie van grote blaaskracht en blaasvolume, een laag geluidsniveau en energieverbruik. Het vervangen van blaaspijpen betekent doorgaans:
- Verminderen van het geluidsniveau met 50%
- Verminderen van het persluchtverbruik met 30%
- Werken volgens veiligheidseisen

Niets missen van Ravebo?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

phoca thumb l airjet klein blaasnozzles venturiMadeko Airjet
De Airjet biedt verstelbare maximale stuwkracht met een krachtige, nauwkeurig gerichte luchtstroom. Het kleinere type Airjet is een ideale keuze voor het wegblazen van afgekeurde producten van een transportband of het drogen van producten op transportsystemen.
De grotere typen Airjets worden vooral gebruikt wanneer een groter gebied moet worden geraakt met een krachtige luchtstroom, ze zijn ideaal voor bewegende objecten en voor de meeste blaastoepassingen waarbij vloeistoffen moeten worden weggeblazen.

phoca thumb l koelen venturi blaasnozzlesFluisterend handje en fluisterend vingertje
De meerkanaals vlakstraal perslucht nozzles genereren een constante, krachtige luchtstraal. Het geluidniveau en het luchtverbruik blijven zelfs bij hogere persluchtdrukken nog laag. Daar de fluisterende handjes en fluisterende vingertjes uit POM of PP gefabriceerd zijn, zijn deze ook geschikt voor toepassing in de voedingsmiddelen- en galvanoindustrie.